fbpx
0.2 C
Vranje
ponedeljak, 04.12.2023

Preko 175.000 evra iz džepa građana za semafore na jednoj raskrsnici

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VLADIČIN HAN – Postavljanje semafora na jednoj rasksrsnici u Vladičinom Hanu građane će koštati oko 20 miliona dinara, a javna nabavka je već završena.

U tenderskoj dokumentaciji o nabavci čiji je predmet „Implementacija naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog saobraćaja-svetlosna signalizacija u opštini Vladičin Han“, a koja je dostupna na Portalu javnih nabavki, stoji da će semafori biti postavljeni na raskrsnici ulica Svetosavske, Žikice Jovanovića Španca i ulice 8. septembra.

Beogradskoj firmi MACCHINA SECURITY dodeljen je posao nabavke i montiranja semafora, a semafori na samo toj jednoj raskrsnici će građane koštati 20.619.282 dinara, sa PDV-om, odnosno preko 175.000 evra.

U tenderskoj dokumentaciji je i specifikacija opreme i vrste radova koji će se montirati i izvoditi po ovoj ceni. Radi se o montiranju svetlosne signalizacije, građevinskim radovima i postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije.

Tako će od „spoljne opreme“ biti postavljen „Komandni mikroprocesorski uređaj sa mogućnošću bežičnog povezivanja putem GPS/GPRS tehnologije koji mora biti opremljen sa minimalno 4 vozačke i 4 pešačke saobraćajne grupe“, 6 standardnih signalnih stubova (nosača lanterni) i dva konzolna, potom 10 trostrukih, vozačkih lanterni, 8 dvostrukih, pešačkih itd.

Zanimljivo je da će ovo biti prvi semafori u opštini Vladičin Han.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci