fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

„Povratak napisanih“: Sajam knjiga u Beogradu od 23. oktobra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na Beogradskom sajmu od 23. do 30. oktobra pod sloganom „Povratak napisanih“, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. Posetiocima će se predstaviti oko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, a zemlja počasni gost je Rumunija, koja će imati priliku da predstavi autore, prevodioce, izdavače i distributere iz svoje zemlje, preneo je Beoinfo.

Sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić je rekla da se ovogodišnji slogan Sajma knjiga odnosi na povratak ove manifestacije nakon pandemije virusa korona, a predsednik Odbora Sajma knjiga Dušan Kovačević je pozvao Beograđane i građane Srbije da dođu na Sajam, posle pauze izazvane pandemijom.

Ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju rekla je da je za njenu zemlju velika čast da posle pauze izazvane pandemijom ima status zemlje počasnog gosta.

„Znamo da čitaoci iz Srbije imaju veoma visoke standarde i nadamo se da ćemo uspeti da budemo na visini zadatka. Slogan štanda Rumunije biće ‘Knjige za prijatelje’, a predstaviće se više od 30 autora“, kazala je Silvija Davidoju.

Osim Rumunije, na Sajmu knjiga učestvovaće i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Kine, Irana, Švajcarske, Kraljevine Maroko, Egipta, Indije i Poljske.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci