fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Poslanica u Skupštini zatražila ostavku kolege Slaviše Bulatovića

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Poslanica opozicione Demokratske stranke Dragana Rakić na poslednjem zasedanju Narodne skupštine obratila se skupštinskom Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, poslaničkim pitanjem zbog afere „Falsifikat“ u Vranju, zatraživši ostavku poslanika Srpske napredne stranke (SNS) iz Vranjske Banje, Slaviše Bulatovića.

Podsećamo, poslanik SNS Bulatović je poslednjih meseci često u fokusu lokalne javnosti zbog optužbi koje stižu od njegovih prvih komšija, da je zarad kupovine zemljišta u javnoj svojini koje je nekada bilo deo školskog dvorišta, falsifikovao potpis oca njegove tadašnje komšinice, novinarke Dragane Cvetković, dok je on bio na hemioterapiji u Beogradu.

Kada se radi o potencijalnom oduzimanju imuniteta, postoji procedura po Poslovniku Narodne skupštine. Da bi se to desilo, neophodno je pokretanje krivičnog postupka protiv poslanika, u ovom slučaju Bulatovića, ili određivanje pritvora, odnosno, važi samo za slučajeve kada se traži kazna zatvora.

Potom nadležni to moraju podneti skupštinskom Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, koji tek izradi preporuku za Narodnu skupštinu, a onda Skupština eventualno odobrava ukidanje imuniteta, odnosno poslanici glasaju za ili protiv toga.

Mandat izabranog poslanika na parlamentarnim izborima je slobodan, odnosno pripada poslaniku, a ne stranci, te Srpska napredna stranka uprkos aferi formalno ne može Bulatovića „ukloniti“ iz Skupštine. Poslanik bi sam morao da podnese ostavku, svojom voljom ili pod pritiskom stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci