fbpx
9.7 C
Vranje
nedelja, 03.12.2023

Firma porodice ministra Momirovića „MONA“ kupila preduzeće u stečaju iz Vranja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Preduzeće „Mona“ iz Beograda, koje je u vlasništvu porodice ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića, kupilo je na licitaciji imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća „Nova Jugoslavija“ iz Vranja, po početnoj ceni od 43,7 miliona dinara, pišu Južne vesti.

Objekte, među kojima su 13 zgrada grafičke industrije, dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, kao i pokretnu imovinu i potraživanja od dužnika, kupila je poznata firma iz prestonice sa još poznatijim vlasnicima.

Firmu su osnovali roditelji sadašnjeg ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine, Đorđe i Nada Momirović, još 1989. godine, a sada je 100 odsto u vlasništvu „Mona Holdinga“, koja se vodi na ministrovog brata, Uroša.

Dok je mlađi brat ostao u modnom biznisu, starijem bratu, sada ministru, do imenovanja na funkciju u Vladi Srbije pripadao je deo biznisa koji se bavio hotelijerstvom, sa nekoliko luksuznih hotela, iz čijeg se formalnog vlasništva povukao, ali je i dalje u vlasništvu porodice.

Licitacija je održana 28. jula, a iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika objavili su da je „prodata po početnoj ceni“. Nije poznato da li je još neko učestvovao na licitaciji.

Preduzeće „Nova Jugoslavija“ je u stečaju od 2010. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci