fbpx
21 C
Vranje
četvrtak, 21.09.2023

Poligon se izmešta, zgrade za „bezbednjake“ nemaju dovoljno parking mesta

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U naselju Donji Asambair, u neposrednoj blizini novoizgrađenog kompleksa sa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti, biće izgrađena javna podzemna garaža, Centar mesne zajednice gde će biti kancelarije MZ Gornji Asambair i MZ Donji Asambair, zdravstvena ambulanta, apoteka, pošta, pekara, kafe-bar ali i dva teniska terena, stoji u urbanističkom projektu objavljenom na gradskom sajtu. Zgrade za „bezbednjake“ nemaju dovoljno parking mesta, te je predviđeno izmeštanje poligona.

Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja grada Vranja izradilo je urbanistički projekat prema kojem će na prostoru poligona za obuku vozača i dela ulice Pane Đukića u vranjskom naselju Asambair, biti izgrađena javna garaža, javni objekat Centar mesne zajednice i stambena saobraćajnica. Kako je navedeno u planu koji je dostupan na gradskom sajtu, ostali deo parcele je planiran za pristupnu internu saobraćajnicu, parkirališta i zelene površine.

Kako je objašnjeno, prema Planu generalne regulacije zone 3 u Vranju, u delovima ove zone koja je svakodnevno posećena od većeg broja korisnika, nedovoljan je broj parking mesta, te je predviđeno povećanje površina za stacionarni saobraćaj.

„Na predmetnom prostoru postoji poligon za obuku vozača koji se uklanja“ – navodi se u dokumentu.

Izvor: Gradski sajt

Parkiranje za stanove za pripadnike snaga bezbednosti je delimično obezbeđeno u okviru predmetnih kompleksa, predviđena su 274 parking mesta, dok se deo preostalih potrebnih 210 parking mesta obezbeđuje na planiranim javnim parkinzima na ovom prostoru. U tom cilju na potezu planira se izgradnja javne garaže, ali i javnog objekta – Centar mesne zajednice i stambena saobraćajnica, stoji u planu.

Kako je objašnjeno, moguća je fazna izgradnja, a planirana parking garaža u prizemlju ima 81 garažno mesto i na spratu 86 garažnih mesta. U parteru pored kružne saobraćajnice oko objekta biće 43 parking mesta, pa je ukupni kapacitet 210 parking mesta. U prizemlju je predviđeno obezbeđivanje 11 parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Takođe, na ravnom krovu garaže predviđena je izgradnja dva teniska terena za rekreaciju, koja bi trebalo da imaju prateće sadržaje kao što su mini-garderoba, sanitarni čvor, kao i mali bar-klub, a na zahtev investitora moguće je teniske terene prenameniti u prostor za parkiranje.

Parkiranje za Centar mesne zajednice biće rešeno na severoistočnom delu parcele uz internu saobraćajnicu, i radi se o 4 parking mesta, mešu kojima je jedno predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Sam centar će se sastojati od dve gabaritno dominantne celine, „funkcionalno podeljene trećom celinom u vidu pasaža sa svojim delatnostima“.

Glavni ulaz za ambulantu i apoteku biće sa severne strane, iz pasaža za poštu i kancelariju MZ Donji i Gornji asambair, sa zapada za kafe-bar, a istočna fasada je rezervisana za ekonomske ulaze ambulante i apoteke, kao i lokala na jugu koji okuplja pekaru i kafe-bar na jednom ekonomskom ulazu.

Radi se o prostoru površine 7.084 kvadratnih metara. Procena vrednosti za javni objekat (ambulante, apoteke i kancelariju mesnih zajednica) je 36.007.500 dinara, dok je predračunska vrednost projekta izgradnje garaže 92.363.000 dinara bez PDV-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci

Званични захтеви грађанских протеста „Србија против насиља“

#01 Сазивање ванредне седнице Народне скупштине на којој ће се расправљати о стању после две трагедије у којима је убијено 18 људи, махом деце и младих;

#02 Институционална одговорност и смена министара Ружића и Гашића и шефа БИА Вулина, јер су директно одговорни за урушени систем и неадекватно реаговање надлежних;

#03 Оставке чланова Регулаторног тела за електронске медије, који се сматрају одговорним за промовисање насиља, агресије и неморала на телевизијама са националном фреквенцијом;

#04 Гашење штампаних медија и таблоида који објављују лажне вести и континуирано крше новинарски кодекс;

#05 Одузимање националних фреквенција телевизијама које слуђују грађане, трују и промовишу насиље, као што су ТВ Пинк и ТВ Хепи;

#06 Хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом, попут ријалити програма и

#07 Смена руководства Радио-телевизије Србије.