fbpx
4.6 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Policija u svim školama od 1. septembra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Policija će obezbeđivati sve škole od 1. septembra, navodi se u današnjem saopštenju, posle sastanka predstavnika ministarstava prosvete i unutrašnjih poslova. Policajci će biti prisutni pre, tokom i nakon nastave u obe smene, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola i kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica, intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo, tvrdi se u saopštenju.

Ministarstva će u predstojećoj školskoj godini realizovati projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u realnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanju različitih vidova nasilja i diskriminacija i pomaganja drugima u nevolji, kao i učenju kako da rešavaju konflikte nenasilno.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci