fbpx
9.7 C
Vranje
nedelja, 03.12.2023

Počinje prijava za pomoć deci koja su zbog epidemije ostala bez roditelja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Deca sa teritorije Grada Vranja, uzrasta do 19 godina (zaključno sa 4. razredom srednje škole) koja su tokom pandemije virusa COVID-19 ostala bez jednog ili oba roditelja, moći će da ostvare pravo na materijalnu podršku iz fonda Ženskog solidarnog fronta, podnošenjem zahteva koji se predaje u prostorijama Kancelarije za mlade (ulaz u zgradu Gradske biblioteke u centru).

Prijavni obrazac je dostupan u prostorijama KZM, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, a uz popunjeni obrazac neophodno je da drugi roditelj ili staratelj deteta, priloži sledeća dokumenta: izvod iz Matične knjige rođenih za dete, izvod iz Matične knjige umrlih za preminulog roditelja, kopiju identifikacionog dokumenta drugog roditelja/staratelja. Zahtev i propratnu dokumentaciju je moguće predati od 1. do 15. septembra 2021. godine, u toku radnog vremena KZM.

Ukoliko je nezaposlen/a, dokaz o nezaposlenosti drugog roditelja/staratelja iz Nacionalne službe za zapošljavanje, ukoliko je zaposlen/a, dokaz o visini mesečnih primanja odnosno potvrdu poslodavca o radnom odnosu i visini zarade za poslednja tri meseca, potom, za korisnike socijalne pomoći Rešenje o priznavanju prava na Socijalnu novčanu pomoć i naposletku kopija Rešenja o ostavinskoj raspravi.

Kako je saopšteno iz ŽSF-a, koji je ovaj javni poziv objavio uz logističku podršku Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) i Grada Vranja, pravo na ostvarivanje materijalne podrške imaju sva deca iz Vranja, Vranjske Banje i okolnih sela koja pripadaju dvema opštinama, od novorođenčadi do maturanata (od 0 do 19 godina, zaključno sa 4. razredom srednje škole), koja su tokom pandemije izgubila roditelje, i to u periodu od 16. marta 2020. godine, do 20. avgusta 2021. godine.

Nakon toga će svaka porodica biti kontaktirana radi zakazivanja individualnog razgovora i sa svakom će, radi procene potreba, razgovor obaviti tročlana komisija. Lični i porodični podaci podnosioca zahteva služiće samo za internu upotrebu i neće biti javno objavljivani“ – rečeno je iz ŽSF-a.

Pročitajte više:

Vranjanke prikupile 5.400 evra za decu kojima je korona oduzela roditelje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci