fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Počela prijava za turističke vaučere, ovo je novina

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počela je danas na šalterima Pošte Srbije.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a prvi put korisnici vaučera mogu biti i oni stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju.

Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od po 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Trenutno je više od 3.000 ugostitelja koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera, pri čemu ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci