fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Počela prijava za pomoć države od 30 evra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Stranica Trezora Republike Srbije na kojoj građani mogu da se prijave za državnu pomoć od 30 plus 30 evra otvorena je u ponoć, a za osam sati registrovana je 176.281 prijava, izjavio je jutros ministar finansija Siniša Mali.
On je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da je sistem prijavljivanja „veoma jednostavan“ i da se na internet stranici Trezora unose broj lične karte, jedinstveni matični broj banka u kojoj građani imaju račun ili u kojoj žele da im država otvori račun, ako ga nemaju.

Procedura unošenja podataka traje tridesetak sekundi, prijavljivanje traje do 15. maja, a od 5. maja proradiće i kol centar.

Mali je podsetio na dva paketa pomoći prošle godine, vredna 704 milijarde i da je ukupna podrška privrdi i građanima osam milijardi evra. On je najavio da je za 6. maj predviđena isplata za sve penzionere, a 7. maja za sve korisnike socijalne pomoći i Upravu za krivične sankcije, dok 12. maja počinje isplata ostalim građanima koji su se prijavili.

Isplata druge minimalne zarade u okviru paketa pomoći privredi predviđena je za 10. maj, a očekuje se da bi do 20. maja trebalo da budu isplaćini i svi prijavljeni građani.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci