fbpx
6.1 C
Vranje
četvrtak, 23.03.2023

„Pažljivkova smotra“ po peti put se održava u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U svim osnovnim školama i vrtićima u Vranju održana je „Pažljivkova smotra“, takmičenje u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila.

Marjan Stanković pomoćnik gradonačelnika i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja prisustvovao je početku smotre u vrtiću „Boško Buha“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koja je prošle godine osvojila prvo mesto na Republičkoj smotri.

On je rekao da je cilj akcije, koja se organizuje već petu godinu zaredom, edukacija dece kako bi se smanjio broj nemilih događaja u kojima stradaju i deca.

„Ovo je masovni događaj u kome učestvuje 2.186 deteta, učenika prvog i drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada, kao i predškolci. Naši najmlađi sugrađani, kao učesnici u saobraćaju, kroz ‘Pažljivkovu smotru’ treba da se upoznaju sa nekim novim propisima, da znaju stare propise i da možemo slobodno da ih pustimo da od kuće do škole i obratno bezbedno učestvuju u saobraćaju“ – naveo je Stanković.

„Pažljivkova smotru“ organizuje Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i uz podršku Tehničke škole Vranje, a  ove godine u realizaciju „Pažljivkove smotre“ uključile su se 72 lokalne samouprave, sa ukupno 90 hiljada dece, istakao je Stanković.

Početku takmičenja prisustvovali su i prošlogodišnji pobednici Republičke smotre Petra Smiljanić, koja je sada drugi razred, i njen učitelj Dragan Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci