fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Pavle Bihali predao 3.000 potpisa iz Vranja, iz GU i za njih kažu da ih nisu overili

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Dan nakon što je Republička izborna komisija odbila listu Radeta Baste, jer su slagali da je lista bunjevačke nacionalne manjine i imali su 2.777 lažiranih potpisa za koje su naveli da su overeni u Vranju, a iz Gradske uprave je to demantovano, RIK je iz istog razloga odbio i listu Pavla Bihalija (predsednik Levijatana). Kako se vidi u dokumentaciji RIK-a, 2.965 izjava birača za koje su podnosioci liste naveli da su overeni u GU Vranje, takođe su falsifikovani.

Koalicija pod nazivom „Ruski manjinski savez – Pavle Bihali Gavrin, Dr Hristos Aleksopulos (Srpsko-ruska partija Vukovi, Srpsko-grčki pokret), podnela je poslednjeg dana manjinsku izbornu listu sa 15 kandidata za koju su rekli da ih je potpisima podržalo 5.192 birača.

Više od polovine, gotovo 3.000 tih izjava, navodno je, kako su naveli, overeno u Gradskoj upravi Vranje.

Međutim, ovo je demantovao načelnik GU Dušan Aritonović. Proveru podataka je tražio sam RIK, a u odgovoru Aritonović kaže da potpisi za tu manjinsku listu nisu skupljani u Vranju i da ih GU nije overavala.

„U knjigama GU Vranje nije upisana nijedna overa izjave o podršci za navedenu listu, odnosno niko nije podneo zahtev za overu, te samim tim niko nije ni platio troškove overe“ – stoji u odgovoru Aritonovića i dodaje se da se u GU takođe ne nalaze primerci overenih izjava za navedenu izbornu listu.

RIK je odbio listu zbog ovog i dodatnih propusta, među kojima je i taj da Bihali nije upisan u birački spisak.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci