fbpx
13 C
Vranje
ponedeljak, 02.10.2023

Pacijenti u ZC dobijaju upute bez datuma, trenutno 46 lekara na specijalizaciji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Proces podmlađivanja kadra Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju znatno je usporen, iako je, pre nekoliko godina, odobreno 46 specijalizacija. Službe urologije, ortopedije i neurologije imaju ozbiljan problem u organizaciji rada. Veliki broj lekara je stekao uslove za penziju, ali im je, zbog ovih kadrovskih problema, odobreno produženje rada, javljaju Novosti.

Kako piše ovaj portal, „pacijenti dobijaju upute za specijaliste bez datuma, a lekari se, uglavnom, bave prioritetnim slučajevima“. Menadžment ZC veruje da će problem biti prevaziđen „kada se mladi lekari vrate sa specijalizacija, ali i kada nova Bolnica otvori mogućnost za nova radna mesta“.

„U poslednjih 12 godina nije bilo zapošljavanja u ZC Vranje, tako da je prirodno došlo do manjka kadrova. Na specijalizaciji je 46 lekara, na užim specijalizacijama sedmoro lekara, a njihov povratak sa stručnog usavršavanja se očekuje. Podsećam da smo tokom kovid pandemije usporili usavršavanje ovih lekara, zbog njihovog radnog angažovanja u Vranju, ali i Kruševcu i Nišu. Vraćanjem ovih mladih kadrova obezbedićemo dovoljan broj lekara“, kaže direktor ZC Vranje, dr Saša Đorđević, za Novosti.

Iz menadžmenta ove zdravstvene ustanove napominju da su „svesni povremenog nezadovoljstva pacijenata zbog nedobijenih termina za specijalističke preglede“, ali, sa druge strane, kažu da se „pacijenti sa ozbiljnim tegobama nikada ne vraćaju, te da mnogi lekari dobrovoljno ostaju i preko radnog vremena kako bi pregledali što veći broj pacijenata“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci