fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Otvaranje izložbe skulptura, slika i objekata umetnika iz Kragujevca u Galeriji Narodnog muzeja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U Galeriji Narodnog muzeja, u petak, 25. avgusta, u 19 sati, biće otvorena izložba skulptura, slika i objekata „Podvojeni svet“, Zorana Ignjatovića, akademskog umetnika iz Kragujevca.

Takođe, biće održana projekcija filma „Svako ima prava na svoje parče neba“.

Zoran Ignjatović rođen je 1961. godine, u Ljubljani. Diplomirao je 1990. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, odsek slikarstvo. Član je ULUS-a od 1992. godine.

Izlagao je na više od 100 grupnih izložbi – u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Mađarskoj, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Japanu, Meksiku, Americi, Mozambiku, Južnoj Africi – i imao 40 samostalnih izložbi – u Škotskoj, Grčkoj i Srbiji.

Realizovao je više od 40 projekata, poput ilustracija knjiga, dizajn, škole slikanja ili oslikavanje enterijera. Učestvovao je na više od 20 likovnih kolonija.

Autor je i koautor sedam udžbenika likovne kulture za osnovne škole, odobrenih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Dela Zorana Ignjatovića nalaze se u zbirkama Narodnog muzeja u Kragujevcu, Malog likovnog salona u Novom Sadu, Galeriji „Laza Kostić“ u Somboru, Narodnog muzeja u Užicu, Narodnog muzeja u Požarevcu, kao i u privatnim kolekcijama u zemlji  i inostranstvu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci