fbpx
5.2 C
Vranje
sreda, 21.02.2024

Osude u Evropskom parlamentu zbog povezivanja srpske opozicije sa kriminalcima

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BRISEL / BEOGRAD – Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom, bez pružanja dokaza i šanse da se na te napade odgovori, mora prestati, poručio je poslanik grupe Socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Demetris Papadakis, prenosi portal Juropijan vestern Balkans.

Međupartijski dijalog u Srbiji ima za cilj normalizaciju političkih odnosa i poboljšanje slobode medija. Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom, bez pružanja dokaza i šanse da da odgovor, mora prestati, istakao je Papadakis.

On je dodao da politička kultura karakteriše čitavo društvo, prenosi EWB.

Ova reakcija grupacije Socijalista i demokrata, druge najbrojnije poslaničke grupe u Evropskom parlamentu, dolazi nakon napada predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke i njima bliskih medija da ubice kriminalnog klana Veljka Belivuka imaju podršku Dragana Đilasa i Marinike Tepić.

Posle gostovanja ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin u emisiji Hit Tvit, provladini tabloidi pokrenuli su seriju tekstova u kojima se bez ikakvih dokaza povezuju predstavnici kriminalne grupe Veljka Belivuka sa predstavnicima opozicionih partija, dodaje EWB.

Papadakis, izvestilac iz senke za Srbiju i evropski poslanik sa Kipra, bio je među onima koji su podneli amandmane na Izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, koji se odnose na napade poslanika Narodne skupštine na slobodne medije i nevladine organizacije.

Grupa Socijalista i demokrata (S&D), druga po veličini u Evropskom parlamentu, koja okuplja predstavnike vodećih partija levog centra u Evropi, među kojima su i Tonino Picula (Hrvatska), Tanja Fajon (Slovenija), Andreas Šider (Austrija).

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci