fbpx
4.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Opozicija u Vranju nema problema sa overom potpisa podrške

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Vranjska opozicija, za sada, nema problema sa overom potpisa kod notara, za razliku od svojih kolega u Nišu, potvrdili su za Slobodnu reč Rosa Drmonjić i Slobodan Petrović, predstavnici oba dela, odnosno obe „kolone“ proevropske opozicije u Vranju.

Slobodan Petrović – predstavnik zajedničke liste kandidata za nove odbornike Skupštine grada Vranja na kojoj su SRCE, Pokret slobodnih građana (PSG), Ekološki ustanak i Demokratska stranka (DS) – istakao je da u Vranju rade dva javna beležnika, i da „i jedna i druga odlično rade svoj posao“.

„Dva su notara u gradu – Olivera Stamenović i Milena Stanković. Nama je jedna od njih juče overavala potpise. I jedna i druga odlično rade svoj posao, po zakonu, najstručnije moguće – i kad je u pitanju vlast, i kad je u pitanju opozicija. Sa njima ni vlast ni opozicija nemaju apsolutno nikakav problem. Čuo sam i da su problem imale kolege iz opozicije u Nišu, ali i još nekim mestima, da nisu mogli da overe potpise, ali to zavisi od ljudi“, rekao je Petrović za Slobodnu reč.

Kako je istakao, juče je bilo prikupljanje potpisa za predaju izborne liste „Srbija protiv nasilja“ i overa potpisa za odborničku listu „Hrabro za Vranje – SRCE, DS, PSG, Ekološki ustanak – Ćuta“, u prostorijama Gradskog odbora stranke SRCE, a rezultati će se znati „sutra posle 16 časova“, kaže Petrović, jer je potrebno potpise prebrojati i sortirati podatke.

Da u Vranju opozicija još uvek nije imala probleme sa overom potpisa kod notara, potvrđuje i Rosa Drmonjić iz Stranke slobode i pravde (SSP), koja predvodi deo opozicije koji čine SSP, Socijaldemokratska stranka (SDS), Narodni pokret Srbije (NPS) i koalicija Moramo/Zajedno.

„U Vranju takve probleme još uvek nismo imali. Nama – kad kažem nama mislim na kompletnu opoziciju – je od samog starta jasno da predizborna kampanja neće biti fer. Izuzetno mi je žao i šaljemo svu podršku kolegama i koleginicama u Nišu“ – rekla je Drmonjić.

Ova opoziciona „kolona“ će potpise u Vranju sakupljati 7. i 8. novembra, u periodu od 10 do 20 časova, u prostorijama NPS-a (ulica Sime Pogačarevića 75) i SDS-a (ulica Beogradska 43).

Portal N1 pisao je o tome da opozicija u Nišu tvrdi da neki notari u ovom gradu rade i noću i nedeljom za potrebe vladajuće stranke, radi overe potpisa, a da opozicija ima problem jer se neki notari ne javljaju na njihove pozive.

Podsetimo, pre desetak dana su SSP, NPS, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, SRCE, Ekološki ustanak, DS, PSG i stranka Zajedno objavili da će na izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije izaći sa zajedničkom listom kandidata koju će predvoditi Marinika Tepić (SSP) i Miroslav Aleksić (NPS).

Lokalni odbori ovih političkih partija poslednjih dana dogovarali su opcije saradnje, a u međuvremenu je odlučeno da na izbore izađu u dve „kolone“ – gde bi PSG, SRCE, Ekološki ustanak i DS imali jednu zajedničku listu kandidata za nove odbornike Skupštine grada Vranja, a SDS, SSP, NPS i koalicija Moramo/Zajedno drugu.

Pročitajte više:

Vranjska opozicija se do sutra neće zvanično oglašavati o zajedničkim listama za lokalne izbore

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci