fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Opozicija traži hitne parlamentarne i beogradske izbore, blokada Skupštine Srbije do ispunjenja zahteva građana

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Tražimo hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine, kako bi opozicija, kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima, ispunila zahteve građana, saopštila su poslanici, predstavnici organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“, piše N1.

Predsednik Demokratske stranke (DS), Zoran Lutovac, istakao je da „zahtevi građana koji protestuju nisu ispunjeni“.

„Mi ćemo zahtevati parlamentarne izbore, a uz njih i beogradske. Uspehom na parlamentarnim izborima mi možemo da ispunimo zahteve protesta. Mi tražimo podršku građana da na parlamentarnim izborima dobijemo podršku i ispunimo te zahteve i stabilizujemo društvene prilike“, rekao je Lutovac.

Prema rečima narodnog poslanika, Radomira Lazovića, „blokiraće sednicu Doma Narodne skupštine dok ne dobiju odgovor o raspisivanju izbora“.

„Umesto ispunjenja zahteva protesta ‘Srbija protiv nasilja’, naprednjačka vlast se opredila da nas ubeđuje da sistem nije zakazao i na taj način dodatno produbila krizu u kojoj se svi nalazimo“, istakao je Lazović.

Kopredsednik „Zajedno“, Aleksandar Jovanović Ćuta, takođe je najavio izbore i istakao da je „naša obaveza da kažemo ‘ne’ onima koji su ovu zemlju pretvorili u Kolumbiju“.

„Ovo je mesto gde se najbrutalnije krše svi mogući zakoni i proizvodi nasilje nad narodnim poslanicima koji drugačije misle od ovih robova Aleksandra Vučića“, smatra Jovanović Ćuta.

Predsednik Narodnog pokreta Srbija, Miroslav Aleksić, istakao je „neophodna promena izbornih uslova“.

„Tražimo da se uredi birački spisak i matične knjige, da se zaustavi pritisak na birače u javnim i privatnim preduzećima i da se reguliše rad REM-a“, naglasio je Aleksić.

 

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci