fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Ona je „najpoznatija vranjska lepotica svih vremena“ Sofka

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – U večerašnjoj epizodi serije Nečista krv koja će se emitovati od 20 časova na RTS1, po prvi put će publika videti novu Sofku, „najpoznatiju vranjansku lepoticu svih vremena“, kako je naziva RTS. Ćerku efendi Mite i unuku Hadži Trifuna (u seriji), igra mlada glumica Sara Sandeva.

Sandeva je rođena 1997. godine u Skoplju, a trenutno živi i radi u Pragu, gde studira muziku i dramu. Kako navodi internet portal RTS-a, malo je onih koji se nisu susreli sa romanom Bore Stankovića Nečista krv, „bar zbog činjenice da je već decenijama deo obavezne školske lektire“.

„Tragični lik senzualne Sofke svima nam je poznat, a da li su autori serije Nečista krv nesvakidašnju lepotu ove Borine junakinje sa pravom prepoznali u Sari Sandevoj, presudiće gledaoci“ – stoji u najavi.

Sara Sandeva je tokom snimanja serije „očarala celu ekipu svojim izgledom, talentom i skromnošću“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Sandeva (@sarasandeva)

Večeras pred publiku ispred malih ekrana izlazi i Mitke, još jedan od upečatljivih likova Bore Stankovića, izvorno smešten u dramu Koštana.

RTS podseća da su ga igrali neki od najvećih domaćih glumaca svih vremena, poput Čiča Ilije Stanojevića, Raše Plaovića i Ljube Tadića, a od danas ga predstavlja i glumac Vučić Perović, TV publici poznat iz serijala Vojna akademija, Sinđelići, Žigosani u reketu.

Varoš Vranje, 19 godina kasnije

Ono što je u filmu Greh predaka ostalo nedorečeno, gledaćemo od 20 časova večeras na Prvom programu RTS-a, u 4. epizodi serije Nečista krv. Posle smrti Hadži Trifuna, brigu o porodičnom imanju preuzima Jovča, dok njegov drugi sin, Efendi Mita, ne mari baš o nasleđu već odlazi na duga putovanja, pokušavajući da pobegne od sebe i odgovornosti prema porodici.

Radnja se dešava 19 godina kasnije, i opraštamo se od mlađe ekipe glumaca. Sada Jovču igra Leon Lučev, dok je u ulozi Efendi Mite Dragan Mićanović.

Efendi Mita slučajno sreće nekadašnju sluškinju, Stojnu. Bude se stara osećanja i gresi prošlosti.

Istovremeno, Jovča strpljivo stiče bogatstvo i zbližava se sa ćerkom Vaskom (Nevena Nerandžić), a mnogo manje pažnje posvećuje sinovima, Mitketu i Arsi, čiju je majku Anđu poslao u manastir.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci