fbpx
20.2 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

OJT: Nema novih informacija o nestanku novca iz Eparhije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju rekli su medijima da Tužilaštvo nema novih informacija u vezi prijavljenog događaja – nestanka novca u Eparhijskom domu i da je i dalje u toku rad na rasvetljavanju krivičnog dela i otkrivanju učinioca, kako stoji u pisanom saopštenju.

Podsećamo, do sada je zvanično poznato da je u periodu od 12. do 15. maja ove godine iz sefa koji se nalazi u kancelariji blagajne Eparhijskog doma u dvorištu Sabornog hrama Svete Trojice, nestalo 5 miliona i 250 hiljada dinara u raznim apoenima, a iznos je utvrđen na osnovu dostavljenih popisnih lista.

Takođe, iz OJT je potvrđeno da je izvršen uviđaj, naloženo izuzimanje video zapisa sa nadzornih kamera, obavljen je razgovor sa zaposlenima, naloženo izuzimanje bioloških tragova.

Mediji nezvanično prenose i navode izvora bliskog istrazi, da je izbor potencijalnih osumnjičenih za krađu sužen na pet osoba, te da se radi o „kućnoj“ krađi, jer se, navodno, sumnja da je novac uzeo neko od zaposlenih u Eparhiji.

Iz Kancelarije eparhijskog Upravnog odbora javnosti su se obratili jednom, na dan kada je događaj prijavljen u policiji (15. maj), rekavši da je istraga u toku i da se neće oglašavati dok se istraga ne završi.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci