fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

„Ogledalo brige za javno zdravlje“: Otvoren konkurs za najlepše fotografije javnih česama

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Inicijativa „Pravo na vodu“ organizuje konkurs „Foto-safari“ za najlepše fotografije javnih česama, koji traje do 10. septembra, saopšteno je danas. Cilj konkursa je da ukaže na to da su javne česme „ogledalo brige za javno zdravlje“, navodi se u saopštenju.

„Javne česme predstavljaju besplatan i pristupačan izvor vode za piće, što je naročito važno tokom letnjih meseci kada su rashlađivanje i unos tečnosti od najvećeg značaja u prevenciji sunčanice i toplotnog udara“, rekla je Iva Marković iz inicijative „Pravo na vodu“.

Dodala je da „voda nije svima dostupna u javnim prostorima“, već se „sve više prodaje u plastičnoj ambalaži čime postaje roba, a ne ljudsko pravo“.

„Korišćenjem vode sa javnih česama smanjuje se upotreba flaširane vode, a tako i plastike koja zagađuje životnu okolinu“, poručila je Marković.

Inicijativa „Pravo na vodu“ apeluje da „institucije obezbede čistu i besplatnu vodu za piće iz javnih česama na čitavoj teritoriji Srbije“, što podrazmeva sanaciju starih i izgradnju novih javnih česama, uzimajući u obzir podatke o toplotnim ostrvima, gustini naseljenosti i kvalitetu vode.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci