fbpx
13.7 C
Vranje
utorak, 06.06.2023

Održan drugi Dijalog mladih sa gradonačelnikom Vranja

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Drugi po redu „Dijalog mladih sa gradonačelnikom“ održan je danas, u organizaciji Udruženja mladih „Naša svet, naša pravila“, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Vranja.

U dijalogu su učestvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, njegova zamenica Zorica Jović, gradski  većnik za budžet i finansije Bojan Kostić, gradski većnik za omladinu i sport Nenad Đorđević i koordinator KZM Luka Trajković.

Cilj dijaloga bio je da mladi u direktnom razgovoru sa gradonačelnikom i donosiocima odluka izlože svoja razmišljanja, svoje probleme i moguće alternative iskazanih problema, kako bi se zajedničkim radom doprinelo poboljšanje položaja mladih u Vranju.

Gradonačelnik Vranja, pozdravljajući sve prisutne izrazio je svoje zadovoljstvo što još jednu ima priliku da se susretne sa mladima i čuje njihove stavove, potrebe i predloge.

„Veoma sam ponosan jer smo nakon prošlog dijaloga sa mladima uspeli da realizujemo neke od predloga, pre svega da formiramo Lokalnu mrežu za borbu protiv vršnjačkog nasilja. To smo stavili u funkcionalne okvire, operativno aktivirali i sada možemo sa ponosom reći da smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja ima i skupštinsku odluku koja se tiče mera u borbu protiv vršnjačkog nasilja“, rekao je gradonačelnik.

Pored toga, gradonačelnik je dodao da je bilo još pitanja o kojima se razgovaralo, pre svega pitanja vezanih za omladinsku politiku, prostori i sadržaji za omladinu, kao i jedan od bitnijih, zapošljavanje mladih.

U ime organizacije „Naš svet, naša pravila“ Đorđe Stojanović je podsetio da se „Dijalog mladih sa gradonačelnikom“ realizuje u sklopu projekta „Lokalna saradnja mladih za razvoj omladinske politike u Vranju i Bujanovcu“, koji podržava Beogradska otvorena škola uz pomoć Švedske.

U održanom dijalogu sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, mladi su izneli svoje stavove i probleme, pored toga i moguća rešenja u tri tematske celine, koje su omladinska politika, zdravlje i bezbednost mladih i zapošljavanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci