fbpx
14 C
Vranje
sreda, 27.09.2023

Od Grada 180.000 evra za RTV Vranje i Vranjsku Plus, OK Radiju 9.000 evra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Od 25 miliona dinara, koliko se od novca građanki i građana Vranja izdvaja za sufinansiranje projekata medija koji uz finansijsku pomoć Grada žele da izveštavaju u interesu Vranjanaca, odnosno iz oblasti javnog informisanja, blizu 21 milion dinara (oko 177.000 evra), dodeljen je dvema lokalnim televizijama i njihovim portalima – Radio televiziji Vranje i Televiziji Vranjska Plus.

Kako se navodi u tabeli iz Predloga odluke o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Vranja u 2023. godini, Radio televiziji Vranje (RTV Vranje) je za projekat „Grad koji ima dušu“ dato 8 miliona dinara, TV Vranjska Plus je za projekat „Ostajte ovde za bolje Vranje“ dobila 8,5 miliona dinara, a Vranjanci će finansirati i projekat Radio televizije Bujanovac, „Vranje kroz objektiv“, sa 600.000 dinara.

Ove dve televizije novac će dobiti i za rad njihovih portala, RTV Vranje za projekat „Reci NE nasilju“ milion dinara i TV Vranjska Plus za projekat „Lajk za sport“, 1,2 miliona dinara. Dodatno, Radio Vranje će za projekat „Sećanje“ dobiti 2 miliona dinara.

Redakcija OK Radija, za koju se inicijativom Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) putem sajta Donacije.rs prikupljaju sredstva za pomoć „kako bi se odbranila od pritisaka i pretnji i nastavila rad“, jer se sa njima suočava „zajedno sa zaposlenima u kafiću No Comment koji posluje u okviru OK radija i prihodima omogućava održivost“, za dva projekta dobiće 1.050.000 dinara, odnosno oko 9.000 evra.

U pitanju su projekat „Medijsko ogledalo“ OK Radija, koji će Vranjanci sufinansirati sa 700.000 dinara i projekat „Aktivizam i mladi“, internet portala OK Radija, za koji je izdvojeno 350.000 dinara.

Kada su u pitanju ostali projekti radio stanica koje će Grad podržati novcem Vranjanaca, tu su Miloš Stošić PR Agencija za marketing SKAY MEDIA TEAM Ranutovac, sa projektom „Znameniti gimnazijalci vranjske čaršije“ na radio stanici „Vranje Radio Skay“, za koji je izdvojeno 150.000 dinara, kao i Radio Ritam Vranjska Banja, sa projektom „Poljoprivredni magazin“ koji će Vranjanci platiti 700.000 dinara.

Za internet portale 3,8 miliona dinara

Od 3.850.000 dinara, koliko je izdvojeno za sufinansiranje medijskih projekata internet portala, više od polovine iznosa ide za pomenute portale televizija RTV Vranje i Vranjske Plus – 2,2 miliona dinara.

Pored toga, sa 550.000 dinara biće podržan projekat portala Vranje News (Eko Raport), sa 400.000 dinara portala Info Puls (Posebna briga za posebne potrebe), sa 350.000 dinara pomenuti portal OK Radija, sa 200.000 dinara portal Vranjski Online Magazin i njihov projekat „Vršnjačko (NE) nasilje“, a sa 150.000 dinara projekat portala iz Bujanovca koji se zove „Pčinjski 017“.

Dodatno, za projekat kuće Kopernikus iz Beograda, „Priče iz Vranja“, grad će dati 500.000 dinara.

Pročitajte više:

[INFOGRAFIK] Novac iz budžeta Grada Vranja izdvojen za medije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci

Званични захтеви грађанских протеста „Србија против насиља“

#01 Сазивање ванредне седнице Народне скупштине на којој ће се расправљати о стању после две трагедије у којима је убијено 18 људи, махом деце и младих;

#02 Институционална одговорност и смена министара Ружића и Гашића и шефа БИА Вулина, јер су директно одговорни за урушени систем и неадекватно реаговање надлежних;

#03 Оставке чланова Регулаторног тела за електронске медије, који се сматрају одговорним за промовисање насиља, агресије и неморала на телевизијама са националном фреквенцијом;

#04 Гашење штампаних медија и таблоида који објављују лажне вести и континуирано крше новинарски кодекс;

#05 Одузимање националних фреквенција телевизијама које слуђују грађане, трују и промовишу насиље, као што су ТВ Пинк и ТВ Хепи;

#06 Хитно укидање програма који промовишу насиље, неморал и агресију на телевизијама са националном фреквенцијом, попут ријалити програма и

#07 Смена руководства Радио-телевизије Србије.