fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Od danas prijave za privremeno priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju u nelegalnim objektima

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Građani koji žive u nelegalno izgrađenim objektima od danas mogu da se prijavljuju za privremeno priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju, a za to imaju rok do 15. oktobra.

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić, koji je prisustvovao početku prijavljivanja građana u Gradskoj opštini Surčin, rekao je za Radio-televiziju Srbije (RTS) da su „sve državne službe uključene u to da se proces prijave obavi brzo i efikasno“.

Naveo je da je rok za dobijanje rešenja 15 dana, a ako građani ne dobiju rešenje, imaju pravo da se žale Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture koje je dužno da odgovori u roku od osam dana.

„Rokovi su kratki zato što želimo da omogućimo ljudima da zaista to svoje pravo ostvare. Samo na teritoriji Beograda imamo 67 punktova na kojima se vrši prijavljivanje. Ja sam zahvalan opštinama koje su se dobro organizovale, ali ovaj proces traje mesec dana i treba da imamo takvu organizaciju“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, građani „ne moraju biti priključeni u roku od mesec dana“, već „da dobiju rešenje sa kojim će otići u preduzeća koja će obaviti priključenje koje zavisi od tehničkih uslova“.

Vesić je naveo da se očekuje da će biti podneto oko 50.000 prijava.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci