fbpx
14.3 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Obrađena sva biračka mesta u Vranju, ovo su preliminarni rezultati

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradska izborna komisija obradila je podatke sa svih 106 biračkih mesta na teritoriji grada Vranja i objavila preliminarne rezultate izbora za odbornike Skupštine grada. Izlaznost na lokalnim izborma bila je 62,45 odsto, odnosno glasalo je 42.652 Vranjanaca, od 68.295, koliko ih je bilo u biračkom spisku.

Najviše glasova dobila je lista „Aleksandar Vučić – Vranje ne sme da stane“ koju je predvodio dr Slobodan Milenković – 23.541 glas (55,19 odsto). Radi se o koalicionoj listi GrO SNS Vranje, SDPS-a (bivša „Desnica“) i PUPS-a.

Sledi lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ čiji je nosilac bio Stefan Stanković, a koja je osvojila 4.620 glasova, odnosno 10,83 odsto.

Na trećem mestu po broju osvojenih glasova je lista jednog dela proevropske opozicije, „Hrabro za Vranje – SRCE, PSG, DS, Ekološki ustanak – Ćuta“, za koju je glasalo 4.168 Vranjanaca ili 9,77 odsto od ukupnog broja glasača. Prvi na listi bio je Dragan Antić.

Za njima je još jedna proevropska opoziciona lista, „Za naš grad – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić“ (SSP, NPS, SDS, Zajedno), predvođena Rosom Drmonjić, za koju je glasalo 3.703 Vranjanaca (8,68 odsto).

Lista „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ predvođena Dejanom Manićem dobila je 2.423 glasova, odnosno oko 5,68 odsto.

„Nada za Vranje“, lista kandidata za odbornike predvođena Zoranom Stojanovićem, osvojila je 2.374 glasova, odnosno oko 5,57 odsto.

Broj nevažećih glasačkih listića sa obrađenih 106 biračkih mesta je 1.265, odnosno 2,97 odsto, saopšteno je iz GIK-a.

Predsednik GIK-a Novica Stanisavljević, naglasio je da svaka izborna lista i svaki birač imaju pravo da podnesu prigovor na preliminarne rezultate u roku od 72 sata od zatvaranja biračkih mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci