fbpx
20.6 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

Obolele od raka dojke godinu dana „odsečene“ od kontrola i pregleda

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – U velikoj sali Skupštine grada održana je edukacija žena obolelih od karcinoma pod nazivom Odgovor na covid 19 epidemiju kod pacijentkinja obolelih od karcinoma dojke – Karavan i povezivanje, u organizacji Ženskog centra Milica (ŽCM) i grada Vranja.

Kako se navodi, cilj ovog karavana je približavanje lekara i informacija ženama koje su bile gotovo godinu i po dana odsečene „kako od kontrola, tako i od redovnih pregleda, suočene sa problemima i brojnim pitanjima koja nisu imale kome da postave“.

Dostupnost tih informacija nije bila u pravoj meri zastupljena, navode organizatori.

Ovde smo i da napravimo mrežu hrabrih žena, gde ćemo deliti tačne informacije i pokušati da rešimo probleme koje one trenutno imaju, a sve u cilju zastupanja njihovog prava na kvalitetnije lečenje, na dostupnost dijagnostici, kao i prava na lečenje inovativnim terapijama„, istakla je Vesna Bondžić iz ŽCM.

Na današnjoj edukaciji o tome kako bi trebalo da izgleda plan i pristup lečenju za vreme covid 19 epidemije, govorila je dr sci med. Jasmina Nedović, iz KC Kragujevac. Na temu prevencije i lečenja limfadema predavanje je održala prof. dr Svetlana Popović Petrović sa Medicinskog fakulteta iz Novog Sada. U ime Ministarstva zdravlja skupu se obratio i dr Predrag Životić, koordinator za grantove, a edukaciji je prisustvovao i dr Kosta Zdravković, onkolog iz Vranja.

Vranje je prvi od šest gradova koji su obuhvaćeni Karavanom podrške ženama obolelim od raka dojke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci