fbpx
14.3 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Novo obećanje vlasti: Kompletna rekonstrukcija Partizanskog puta na proleće

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Ja se nadam da ćemo, tokom proleća ove građevinske sezone, krenuti sa potpunom rekonstrukcijom Partizanskog puta, rekao je juče za TV Vranjska plus gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković. Međutim, on je kompletnu rekonstrukciju ove saobraćajnice najavio još pre tri i po godine, a oktobra prošle, u okviru predizbornih obećanja, isto je učinio i Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je Milenković istakao u jučerašnjem gostovanju na TV Vranjska plus, u pitanju je „državni put dužine blizu dva kilometra“, a lokalna samouprava „i dalje ima dogovor sa Putevima Srbije da finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije“.

„Pregovori su daleko odmakli i ja se nadam da ćemo, tokom proleća i ove građevinske sezone, krenuti sa potpunom rekonstrukcijom Partizanskog puta. Dakle, i uvođenje kišne kanalizacije. Znate i sami da je tu zamenjena vodovodna mreža u prethodnom periodu, kao i kanalizaciona mreža. Pa da sa ovim izrađenim projektom, čiji je finansijer sto odsto država, odnosno Putevi Srbije, počnemo sa potpunom rekonstrukcijom“, rekao je juče Milenković.

Međutim, kompletnu rekonstrukciju ove saobraćajnice – koja je najbitnija za povezivanje centra sa naseljima u donjem delu grada: Donje Vranje, Palestina, Gornji i Donji Asambair, ali i zbog izlaska na auto-put E-75 – vlast je prvi put najavila još pre tri i po godine, 3. septembra 2020. I tada je, baš kao i juče, to učinio gradonačelnik Milenković.

Projektno-tehnička dokumentacija, podsetimo, počela je da se izrađuje još u maju 2020, a gradonačelnik je, početkom septembra te godine, najavio da će „kompletna rekonstukcija jedne od ključnih i najfrekventnijih saobraćajnica u Vranju krenuti na proleće sledeće godine“, o čemu je Slobodna reč izvestila javnost.

Ipak, u oktobru 2021, kada je trebalo da, shodno obećanju, već budu završeni radovi na potpunoj rekonstrukciji Partizanskog puta, gradonačelnik Milenković je, gostujući u emisiji Radio-televizije (RTV) Vranje, rekao da, iako je ulica napravljena sedamdesetih godina, „ona nema građevinsku dozvolu“.

„Lokalna samouprava uradila je sve po dogovoru sa preduzećem Putevi Srbije da Grad finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije. Već godinu i po dana se radi projekat“, rekao je tada Milenković.

Kako je naveo, „sve su pretražili, projekat postoji ali građevinska dozvola ne, te su morali da rade sve iznova“.

„Sada se čeka saglasnost Puteva Srbije. Onda će Ministarstvo građevine izdati rešenje o odobrenju radova. I nakon toga možemo da krenemo sa izvođenjem radova. Plan je da radovi najpre krenu od glavne Autobuske stanice do Osnovne škole ‘Radoje Domanović’. Ako ne do kraja ove, onda početkom naredne godine. Ta ulica će biti kompletno rekonstruisana“, rekao je Milenković u izjavi za RTV Vranje, 6. oktobra 2021.

Partizanski put, uprkos najavama, nije kompletno rekonstruisan ni te 2021, ali je zato, i početkom oktobra 2023. godine, opet bio deo predizbornih obećanja.

Tada je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dragan Stevanović, tokom obilaska radova na asfaltiranju puta u surduličkom selu Suvojnica, najavio „veliki projekat za Vranje“, javila je RTV Vranje. Kako je precizirao, radi se o „rekonstrukciji ulice Partizanski put“ koja će građane koštati“ najmanje 400 miliona dinara“.

„Prioritet je ulica Partizanski put. Očekujemo nalog od Puteva Srbije, odnosno iz Ministarstva građevine. Tu nas očekuje projekat od 200 miliona dinara do kraja ove i isto toliko naredne godine“, rekao je Stevanović za RTV Vranje.

Podsećanja radi, Gradska uprava je 18. maja 2023. zaključila ugovor ugovor sa firmom „BHL projekt d.o.o. Beograd“ o izradi projektno-tehničke dokumentacije neophodne za rekonstrukciju ulice Partizanski put. Po ugovoru, cena izrade projektno-tehničke dokumentacije neophodne za rekonstrukciju bila je skoro pet miliona dinara, tačnije 4.990.000 dinara bez PDV-a.

Čitajte više:

Partizanski put u kampanji SNS-a, radovi već obećani pre tri godine

 

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci