fbpx
5.2 C
Vranje
sreda, 21.02.2024

Novi Nacrt Zakona: Savet za štampu odobravaće sufinansiranje medijskih projekata

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – U Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima naći će se odredbe kojima se predviđa da mediji moraju da prihvate nadležnost Saveta za štampu ako žele da konkurišu za sufinansiranje medijskih projekata, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

U Nacrtu je i odredba kojom se propisuje poštovanje Kodeksa novinara Srbije kao jednog od kriterijuma za dodelu novca za medijske projekte.

Odluka o tome da ove odredbe o Savetu za štampu budu u Nacrtu doneta je preglasavanjem na sastanku Radne grupe za izradu nacrta zakona. Od 11 prisutnih članova, osam je glasalo za, dvoje je bilo protiv, dok je jedan član bio uzdržan.

Ukoliko odredbe koje su u Nacrtu zakona budu konačno prihvaćene, prilikom odlučivanja kome će biti dodeljena sredstva na konkursima za projektno sufinansiranje, ceniće se i da li je mediju koji je tražio javna sredstva Savet izricao mere zbog kršenja Kodeksa.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci