fbpx
12.7 C
Vranje
ponedeljak, 02.10.2023

Nova: Tončev se suprotstavio Brnabić pa demonstrativno napustio sednicu Vlade

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Ministar za brigu o nedovoljno razvijenim opštinama iz redova Socijalističke partije Srbije, Novica Tončev, demonstrativno je napustio sednicu Vlade, nakon što se pobunio protiv predloga predsednice Vlade Ane Brnabić da dužnost ministra privrede, nakon smene aktuelnog Radeta Baste, obavlja aktuelni ministar finansija Siniša Mali, piše portal Nova.rs.

Kako se navodi, odlazeći ministar privrede Rade Basta smenjen je na prošloj sednici Vlade Srbije, koja je, prema saznanjima ovog portala, „prošla veoma burno“.

„Završila se tako što je ministar za brigu o nedovoljno razvijenim opštinama iz redova socijalista Novica Tončev demonstrativno napustio sednicu“ – navodi Nova.rs.

Prema navodima ovog portala, Brnabić je tog dana saopštila ministrima da će Rade Basta biti smenjen i kao razlog je navela to što „izlazi u javnost sa stavovima drugačijim od onih koje zastupa njen kabinet“.

„Zatim je saopštila da će dužnost ministra privrede do imenovanja novog, a za šta postoji zakonski rok od 15 dana, obavljati aktuelni ministar finansija Siniša Mali. Tad je reagovao ministar Novica Tončev. On se pobunio protiv toga da Mali bude prelazno rešenje, rekavši da to mesto pripada koaliciji SPS i Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme“ – piše Nova.

Portal podseća da je smenjeni Rade Basta kadar JS i navodi da je lider socijalista Ivica Dačić „pokušao da primiri strasti“, ali mu to nije pošlo za rukom, tako da je Tončev napustio sednicu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci