fbpx
1.6 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Nova akcija ŽSF-a: Hrana za najstarije sugrađane sa niskim primanjima

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Pod sloganom „Sevap je merak“, neformalno udruženje Ženski solidarni front (ŽSF), treću godinu zaredom pokreće volontersku akciju, ovog puta sa ciljem da pomogne starijima koji imaju najniža primanja. Oko 800 članica ŽSF-a krenulo je uz podršku lokalne zajednice krenulo u poduhvat obezbeđivanja pomoći u hrani, javlja portal Novosti.

Akcija je zvanično počela 20. avgusta i trajaće do 9. oktobra, a pored kutija za darovanje hrane koje su postavljene u lokalnim marketima, plan je da se one nađu i u velikim trgovinskim lancima koji posluju u Vranju.

Takođe, na platformi donacije.rs biće prikupljan novac za kupovinu hrane od lokalnih proizvođača.

Prema rečima jedne od članica ŽSF, dr Nataše Stoiljković, statistika pokazuje da se Vranje nalazi na dnu lestvice prihoda po glavi stanovnika, a najugroženiji su „vremešni, sami i bolesni sugrađani“, zbog čega je akcija usmerena ka populaciji starijoj od 65 godina.

ŽSF ovo radi u partnerstvu sa Srpskim filantropskim forumom, koji će donirati deo hrane koju budu sakupili tokom svoje nacionalne kampanje.

Datum početka akcije „Sevap je merak“ poklapa sa danom na koji je prošle godine, povodom 43 godine od smrti Diane Budisavljević, Austrijanke koja je iz logora NDH spasla 12.000 srpske, jevrejske i romske dece, Vranje dobilo mural sa njenim likom, jedini u Srbiji, podsećaju Novosti.

Diana Budisavljević je postala „zaštitno lice“ Ženskog solidarnog fronta, te će se svake godine u znak sećanja na njenu žrtvu organizovati akcije filantropije, humanosti i solidarnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci