fbpx
20.2 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

NIN: Novi sastav žirija koji bira roman godine

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Redakcija NIN saopštila je danas da su Tamara Mitrović i Violeta Stojmenović nove članice žirija za nagradu tog nedeljnika za najbolji roman u 2023. godini, a istovremeno su pozvali i zdavače i autore da svoje romane, napisane na srpskom jeziku i prvi put objavljene tokom ove godine, pošalju u šest primeraka na adresu NIN.

Najbolji roman objavljen tokom 2023. godine na srpskom jeziku odabraće sa Milenom Đorđijević, Goranom Korunovićem i Žarkom Svirčev.

Tamara Mitrović diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a radila je kao novinarka kulture na TV Studio B i ART televiziji. Od 2012. urednica je Književnog programa Doma kulture Studentski grad, gde je na tribinama koje organizuje razgovarala sa oko pet stotina pisaca iz zemlje i regiona.

U okviru izdavačke delatnosti DKSG, uredila je i objavila 15 knjiga od 2017. godine, od kojih su neke dobile značajna priznanja.

Violeta Stojmenović diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, gde je i doktorirala. Od 2003. radi u Narodnoj biblioteci Bor, gde u poslednjih nekoliko godina uređuje i vodi književne i druge programe, dok od 2014. godine uređuje i Beležnicu, časopis biblioteke.

Spisak primljenih izdanja redovno biće ažuriran na sajtu nedeljnika nin.co.rs, a žiri će, po običaju, krajem godine, dati komentar aktuelne romaneskne produkcije, te načiniti širi, uži i najuži izbor.

Sredinom januara 2024. saopštiće konačnu odluku.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci