fbpx
13.7 C
Vranje
utorak, 06.06.2023

Neuobičajeno: Prasetina u Vranju skuplja od jagnjetine

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Prodavci u Vranju ističu da je sve veća potražnja svinjskog mesa u odnosu na jagnjeće meso, a kilogram žive vage jaganjaca na stočnim pijacama i u privatnim prodavnicama, košta oko tri evra, dok je cena prasetine dosta veća i iznosi oko šest evra, piše portal lista Danas.

Kako se navodi, u poslednjih nekoliko godina, na jugu Srbije nije zabeležen takav slučaj.

Prodavci u Vranju prodaju jaganjce po ceni od 550 do 600 dinara za kilogram žive vage, dok je sa prasetinom  drugačije, gde je kilogram žive vage po ceni od 650 do 700 dinara.

Praseće meso u Vranju može se kupiti po ceni od 700 do 800 dinara za kilogram. Jagnjetine trenutno nema u ponudi, ali se očekuje bolja snabdevenost u marketima i mesarama. Prema najavama, cena po kilogramu jagnjećeg mesa kretaće se između 900 i 1.100 dinara.

Tako da će se Vranjancima i meštanima u okolini, više isplatiti da jagnjeće meso kupe u svežem stanju, što će koštati između 12.000 i 15.000 dinara u zavisnosti od kilaže jagnjadi, dok će prasetina prosečne težine koštati između 16.000 i 18.000 dinara. Usluge klanja i čišćenja mesa se naplaćuju 800 dinara po komadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci