fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Neophodno novo kovid odeljenje u Vranju, 72 obolela na kiseoniku

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U poslednja 24 sata je u kovid objektima Zdravstvenog centra hospitalizovano još 17 ljudi, i sada je ukupan broj hospitalizovanih 160 pacijenata, čime su u potpunosti popunjeni aktuelni kapaciteti. Među hospitalizovanima je 149 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, a isti broj ima dijagnozu bronhopneumonije. Na kiseoniku je 72 obolela, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Aktuelni upravnik Opšte bolnice u Leskovcu i novi koordinator Zdravstvenog centra u Vranju juče je u intervjuu za portal Slobodna reč najavio otvaranje još jedne kovid bolnice u Vranju, sa oko 35 bolničkih postelja, kao i proširivanje kapaciteta u Leskovcu.

Dolaze nam pacijenti iz Surdulice, Vranja, Bujanovca…Mi smo barijera ka KC Niš i kruševačkoj Kovid bolnici. Raste broj, očekujemo priliv, pa ćemo i u Leskovcu na vreme proširiti kapacitete“ – rekao je Dimitrijević.

Pritisak na vranjsku kovid ambulantu ATD ne jenjava, zbog nekog od simptoma respiratorne infekcije se juče po prvi put lekarima javilo 134 građana, dok je ukupno obavljeno 310 pregleda.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci