fbpx
7.9 C
Vranje
sreda, 21.02.2024

Nakon šest godina od početka izgradnje, danas otvoren vrtić „Bajka“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Osam godina od kada je izdata građevinska dozvola, a šest od početka izgradnje, vrtić „Bajka“ u naselju Raška u Vranju danas je svečano otvorio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, simboličnim presecanjem vrpce i puštanjem balona, uz pomoć predsednika Privremenog organa Grada Vranja, Slobodana Milenkovića.

Ministar Selaković rekao je da je ovo obdanište „najveće na jugu Srbije i u Pčinjskom okrugu“.

„Imaće kapacitet od 240 mesta za mališane koji će ovde dolaziti, vaspitavati se, sticati drugove i drugarice i krenuti odavde dalje putem obrazovanja i odrastanja. Uveren sam da će iz ovog novog vrtića jednoga dana izaći neki novi Bora Stanković, neka nova Karaminga ili neki Ava Justin koji će duhovnošću napajati naš srpski narod, ali i sve one koji u Srbiji, zajedno s nama, u slozi i ljubavi, žive. Ovim se smanjuje lista čekanja sa oko 300 na 60 dece“, istakao je Selaković.

Direktorka Predškolske ustanove (PU) „Naše dete“, Lidija Petković, osvrnula se na istorijat predškolskog obrazovanja u Vranju, istakavši da je vrtić „Bajka“ deseti objekat u sistemu PU.

„Objekat je infrastrukturno izgrađen po najsavremenijim standardima. Stvoreni su uslovi za prijem nove dece koja će se osećati sigurno, prijatno, prihvaćeno, opušteno i zadovoljno“, naglasila je Petković.

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja, Slobodan Milenković, rekao je da je vrtić „Bajka“ izgrađen na 3.000 kvadratnih metara, „uz poštovanje najviših standard i principa energetske efikasnosti“.

„Vrtić ima 14 radnih prostorija, dve sale, veliki atrijum unutar objekta, kao i ograđeno dvorište sa mobilijarom. Projekat je rezultat izuzetne saradnje Vlade, resornog ministarstva i Grada Vranja, a ukupna vrednost radova je 205 miliona dinara. Vrtić je opremljen uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i Fondacije ‘Novak Đoković’ najsavremenijim nameštajem i didaktičkim materijalom. Za potrebe opremanja uložena su sredstva od oko 15 miliona dinara“, rekao je Milenković.

Podsetimo, portal Slobodna reč je pisao o tome da je za vrtić „Bajka“ građevinska dozvola izdata 2016, da je 2018. počela izgradnja, da je 2019. istekao rok za izgradnju, a da su, potom, usledila zaduživanja – prvo 2020, drugo 2021, a treće 2022, kada je i započeto opremanje vrtića. Naposletku, vrtić je otvoren baš pred izbore koji će biti održani u nedelju, i to šest godina posle početka izgradnje.

Pročitajte više:

Vrtić u naselju Raška je „fantastičan“, ali postoji problem – nije u funkciji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci