fbpx
6.1 C
Vranje
četvrtak, 23.03.2023

Muharem Bazdulj i Dejan Stoiljković uskoro u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Usvojen je program manifestacije „Borini književni dani“. Na otvaranju u maloj sali pozorišta „Bora Stanković“ 21. marta od 19 časova biće priređen program pod nazivom „Uticaj Bore Stankovića na stvaralaštvo Ive Andrića“.

Na ovu temu će govoriti književnik, prevodilac i publicista Muharem Bazdulj. Drugog dana manifestacije, 22. marta, takođe od 19 časova, planirana je promocija novog romana Vladimira Kecmanovića „Kad đavoli polete“.

Osim autora, o romanu će govoriti teoretičar književnosti i književni kritičar dr Igor Perišić.

„Zvezda nad prazninom'“ naziv je tek objavljenog romana niškog pisca Dejana Stojiljkovića, koji će biti predstavljen 23. marta u 19 časova, a gosti večeri su i Miodrag Mića Miljković, pisac scenarista i režiser, kao i dr Igor Perišić.

Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, u 19 časova gost će biti pisac Milan Ružić, sa svojom knjigom „Pun kofer priča“. O samoj knjizi, kao i o njegovom stvaralaštvu govoriće književni kritičar Želidrag Nikčević i profesor književnosti i publicista dr Vladimir Dimitrijević.

Uz glavni program manifestacija planiran je i prateći program 22. i 23. marta, kada će se u Osnovnoj školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji od 12 časova, predstaviti stvaraoci iz Vranja, Žikica Dimitrijević i Mile Kostić Dubnica.

Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci