fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Monografija „Ukusi Vranja“ pred publikom u Beogradu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – U Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu, u utorak, 19. septembra, sa početkom u 14 časova, biće održana promocija monografije „Ukusi Vranja“, javlja Radio-televizija (RTV) Vranje.

Monografija „Ukusi Vranja“, urednika Dejana Zagorca i dr Jelene Đorđević, predstavlja „uzbudljivu priču o kulturno-istorijskom i gastronomskom nasleđu Grada Vranja i nematerijalnoj kulturnoj baštini grada meraka i sevdaha“, navodi se u pozivu za promociju.

„U sklopu promocije ovog izdanja, predstavićemo bogatu kulturno-istorijsku, šarenoliku etnografsku i gastronomsku baštinu ovog jedinstvenog grada na jugu Srbije“, najavljuje Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka poručili su „da su sigurni da će ova publikacija otvoriti vrata duše Vranja svim dobronamernim posetiocima i doprineti da i oni koji ne poznaju ovaj grad mogu da ga otkriju sa svim svojim kulturnim blagom, a Vranjanci i oni koji su već ‘podlegli’ šarmu ove varoši da učvrste svoje utiske i steknu neke nove iz drugačije perspektive“.

Na ovoj dvojezičnoj monografiji, koju će zainteresovani moći da čitaju na srpskom i engleskom jeziku, sarađivali su i Gradska uprava Grada Vranja, Turistička organizacija Vranja, Narodni muzej Vranje, Javna biblioteka „Bora Stanković“, Eparhija vranjska, „kao i ugostitelji i entuzijasti koji su udružili svoje snage da bismo sada dobili ovu lepu i značajnu publikaciju“.

Na promociji monografije u Beogradu učestvovaće zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović, samostalni saradnik u Ministarstvu turizma i omladine Danijela Vićentijević, ekspert za održivi turizam dr Branko Krasojević, voditelj gastronomskog podkasta „Umami šegrt“ i škole kuvanja „Il primo“ Slobodan Radeta, kao i urednici knjige Dejan Zagorac i dr Jelena Đorđević.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci