fbpx
9.7 C
Vranje
nedelja, 03.12.2023

MO: Poginuli vojnik nije učestvovao u vežbi „Platinasti vuk“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Stariji vodnik Branislav Kovačević nije učestvovao u vežbi „Platinasti vuk“, koja se održava na 50 kilometara udaljenosti od mesta gde se nesreća dogodila. U vežbi nije učestvovao nijedan vojnik koji je u saobraćajnoj nesreći povređen, kao ni vozilo u kojem su se stariji vodnik Kovačević i vojnici u trenutku nesreće nalazili, saopštilo je Ministarstvo odbrane (MO).

Kako se navodi u saopštenju, MO ovim putem dodatno upoznaje javnost sa činjenicama u vezi sa nesrećom u kojoj je stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević, dana 16. juna, izgubio život, „a kako bi se stalo na put politizaciji ove tragedije putem iznošenja netačnih informacija od strane neodgovornih pojedinaca“.

„Stariji vodnik Kovačević je navedenog dana bio angažovan na obavljanju redovnih zadataka obezbeđivanja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Zajedno sa svojom grupom kretao se motornim vozilom, kojim je upravljao, kroz Kopnenu zonu bezbednosti kada je, oko 9.30 časova, u selu Drenovac, došlo do saobraćajne nesreće“, saopštilo je MO.

Iz MO „apeluju na neodgovorne pojedince da ne pokušavaju da politizuju ovu tragediju i da prekinu sa iznošenjem netačnih i neproverenih informacija“, uz tvrdnju da će „sve okolnosti saobraćajne nesreće biće utvrđene u skladu sa zakonom predviđenim procedurama“.

„Stariji vodnik Kovačević učesvovao je u borbenim dejstvima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, u sastavu 549. motorizovane brigade, na dužnosti komandira voda, u 2. motorizovanom bataljonu u Đakovici. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Čestito i hrabro je služio svojoj otadžbini i svom narodu, uvek dajući primer kako treba da se obavlja ova sveta dužnost“, piše u saopštenju MO.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci