fbpx
16.7 C
Vranje
četvrtak, 28.09.2023

Mladi Ukrajinci i Vranjanci zajedno protiv sajber nasilja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kako bi zajednički realizovali tribinu „Prevencija internet nasilja među mladima“, u petak, 21. aprila od 10 časova u sali nekadašnjeg Omladinskog kulturnog centra (OKCE), okupiće se mladi iz Ukrajine i Vranja, saopšteno je iz Grupe za decu i mlade „Indigo“, koja realizuje projekat „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“.

Kako se navodi u saopštenju, mladi iz Vranja i Ukrajine razmeniće iskustva iz svojih zajednica, a koja se odnose na prevenciju internet nasilja među mladima. Takođe, razmeniće i primere dobre prakse u prevenciji internet nasilja, koji bi mogli da se primene u budućnosti.

„Cilj ove aktivnosti je vršnjačko podizanje svesti kod mladih o opasnostima na internetu, kao i razmena primera dobre prakse. Tom prilikom, mladi iz Ukrajine i Vranja imaće priliku za međusobno upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje postoje između naše i kulture Ukrajine“ – navode iz Indiga.

Pomenuti projekat sprovodi „Indigo“, u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša, kao i u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci