fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Mitrović: Prodaje se „Škola u prirodi“ u Prohoru Pčinjskom, ne zgrade u Bujanovačkoj banji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – Da ne bi došlo do zabune da se prodaju zgrade koje se nalaze u Bujanovačkoj banji, donedavni direktor Zavoda za rehabilitaciju Bujanovačka banja Nenad Mitrović, u izjavi za portal Bujanovačke istakao je da se prodaje deo imovine Holdinga Vrelo u Prohoru Pčinjskom, takozvana „Škola u priprodi“.

Ranije danas je portal Nova ekonomija objavio vest o prodaji objekata u Bujanovačkoj banji, za koje je početna cena 31,8 miliona dinara.

Kako precizira Mitrović, deo imovine Holdinga Vrelo – Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju Bujanovačka banja, koji je u stečaju od 2011. godine, oglašen je na prodaju.

„Radi se o imovini u Prohoru Pčinjskom, takozvanoj ‘Školi u prirodi’. Zavod je registrovan 2005. godine kao novo pravno lice, a oglašena je prodaja holdinga koji je 1996. godine formirao pokojni Ranđel Veljković. Ovo naglašavam da ne bi došlo do zabune da se prodaju zgrade koje se nalaze u Bujanovačkoj banji“ – rekao je Mitrović za ovaj portal.

Kako je ranije javio portal Nova ekonomija, početna cena ukupno 4 objekta holdinga je 31,8 miliona dinara , a javno nadmetanje zakazno je za 6. oktobar u Vladičinom Hanu.

Na prodaju su zdravstveno rekreativni objekat (površine u osnovi 1.743 kvadrata), zgrada zdravstva (177 kvadrata), sportski teren sa tribinama (315 kvadrata) i šuma (768 kvadrata). Ovi objekti nisu završeni.

U poslednje objavljenom kvartalnom izveštaju preduzeća (april-jun 2023) navodi se da do sada nije bilo potencijalnih kupaca s obzirom na lokaciju i „nefunkcionalnost započetih građevinskih zidina i objekata“.

U izveštaju se navodi da je u toku izveštajnog perioda (april-jun) poslato novo obaveštenje u vezi sa prodajom Holdinga povereniku i Igumanu manastira Hilandar i episkopu vranjskom. Piše i da je najavljena njihova ponuda za kupovinu, a da je u toku prikupljanje priloga i donacija. Kao drugi potencijalni kupac navodi se i JP Direkcija za izgradnju Opštine Bujanovac.

I istom izveštaju piše da je ukupna vrednost svih nekretnina, postrojenja, opreme i bioloških sredstava Zavoda procenjena na 85,8 miliona dinara (730.000 evra)

Ukupne obaveze koje preduzeće ima poveriocima iznose 57,3 miliona dinara (488.200 evra). Jedini poverioci su Fond za razvoj i Elektrodistribucija Vranje.

Holding je i vlasnik imovine kod manastira Prohor Pčinjski, ali ovu imovinu namerava da proda Ministarstvu privrede.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci