fbpx
9.6 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Ministarstvo raspisalo konkurs za dodelu kredita za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Ministarstvo turizma i omladine (MTO) raspisalo je Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude. Pravo na korišćenje kreditnih sredstava ima privredno društvo ili preduzetnik registrovan za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, ili poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva  je 2.000.000 dinara. Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50 odsto ukupne vrednosti projekta.

Kako navode iz MTO, osnovni ciljevi konkursa su – unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, što podrazumeva: izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima, unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira.

Ciljevi konkursa su, takođe, i izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa zakonom kojim se uređuje oblast turizma i ugostiteljstva.

Kvalifikovanje projekata vrši Fond za razvoj, saglasno zaključenom komisionom ugovoru sa MTO.

Zahtev za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavlja Ministarstvu turizma i omladine – Sektor za turizam, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd, a rok za podnošenje zahteva je 1. septembar.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na linku, ili pozivom na telefon 011/31 39 697.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci