fbpx
9.8 C
Vranje
ponedeljak, 27.03.2023

Ministarka: Kazna za pušenje u ugostiteljskim objektima da bude milion dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Ministarka zdravlja Danica Grujučić istakla je da važna kaznena politika kada je u pitanju pušenje u ugostiteljskim objektima, koja mora kako navodi da bude dobro sprovođena, odnosno inspekcije moraju ići u kontrolu.

„Jer ako naplatite 5.000 dinara nekome kome je puna kafana, a sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda mislim da će se dobro zamisliti“ – naglasila je Grujučić.

Zakon je kako je navela završen, i sada ide na zakonodavstvo da se uskladi sa ostalim zakonima i da se vidi da li neke članove treba menjati istakla je Grujičić odgovarajući na pitanje novinara N1.

Grujučić je napomenula da zabrana pušenja u svim zatvorenim prostorima ne zavisi samo od nje, objašnjavajući da svaki zakon ide na uvid svim ministarstvima i da „nekad neko ima nekakvu primedbu, a nekad ne“.

„Mislim da zaista više ne treba kao zemlja i kao narod da se brukamo zbog pušenja u zatvorenom prostoru jer, zaboga, to je sad neko veliko zadovoljstvo koga ne možemo da se odreknemo. Nema nikakvih problema, tu je ćebe, grejalica, a bašte su leti otvorene svuda, pa neka puše do mile volje ako hoće. A da ne govorim da treba misliti na karcinom pluća koji je u Srbiji u porastu, jer je dokazano da 95 odsto obolelih od tog tumora čine pušači ili oni koji su bili dugogodišnji pušači“ – zaključila je Grujičić, dodajući da elektronske cigarete nisu ništa manje opasne od običnih i da bi njihov uvoz zabranila „koliko sutra“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci