fbpx
3 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Milenković o renoviranju „Zmaja“: Problemi, nepredviđeni radovi i preplitanje ugovora

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Rokovi za renoviranje zgrade Osnovne škole Jovan Jovanović – Zmaj su probijeni, a učenici i osoblje novu školsku godinu uprkos obećanjima nadležnih nisu otpočeli u matičnom objektu, zbog čega se izjavom za RTV Vranje javnosti obratio gradonačelnik Slobodan Milenković, rekavši da se „javljaju novi problemi i nepredviđeni radovi“:

„Nadzorni organ mi je rekao da je pravo čudo što se škola nije zapalila do sada s obzirom na to da se radi o zastarelim elektroinstalacijama iz 1962. godine. U međuvremenu se povećana instalisana snaga upotrebom računara“ – rekao je on.

Kako je naveo, drugi problem je to što se „prepliću dva ugovora“, jedan preko Ministarstva prosvete, a drugi preko grada Vranja.

„Lokalna samouprava je predvidela 4 miliona dinara, kada je reč o radovima spuštenih plafona, koji nisu bili u projektu. Taj iznos sada iznosi 20 miliona sa PDV-om, zbog neplaniranih radova. U svakom slučaju, dali smo rok do 15. septembra da radovi budu završeni u potpunosti i da se dobije tehnički prijem i upotrebna dozvola“ – rekao je Milenković za RTV Vranje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci