fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Milenković: Nema više dnevnih žurki kao u januaru

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nije vreme za druženje i moramo se suzdržavati kontakta, a vakcinacija je jedini izlaz iz krize, poručio je gostujući na regionalnoj TV Vranjska Plus gradonačelnik Slobodan Milenković. Kako ističe, virus i njegova transmisija su prisutni, i „došli smo u situaciju da je sada sve na nama“.

Komentarišući rad inspekcijskih službi, dodaje da lokalni inspektori u saradnji sa Komunalnom policijom i republičkim inspektorima „u poslednjih mesec i po dana rade intenzivno“, kao i da u ovom periodu nema naznaka o većim okupljanjima:

Zaista nemamo ikakvih dojava da su prisutne dnevne žurke koje su ranije bile prisutne, naročito u januaru“ – rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, službe sada redovno obilaze kafiće, kladionice, igraonice i sl. i moraju se pisati takozvane mandatne kazne zbog nenošenja maski u zatvorenom prostoru i mora se voditi računa o broju stolova u ugostiteljskim objektima.

Ranije je bilo najpre upozorenja i opomena, sad za to nema mesta, pišu se mandatne kazne i prekršajne prijave. U više navrata sam rekao da više neće biti bolećivosti“ – dodaje.

Kako ističe, paralelno sa radom službi se odvija proces vakcinacije protiv virusa COVID-19, u koji su uključene seoske ambulante, takozvana kućna nega, ali i ambulante privrednih subjekata poput kompanija Yumco, Simpo i Alfa-Plam. Neophodno je, dodaje, prići sugrađanima kako bi se proces vakcinacije ubrzao.

Jedina šansa da se izborimo sa virusom i jedini izlaz je vakcinacija. Građani ne bi trebalo da se dvoume oko toga da li treba da se primi vakcina ili ne“ – ističe Milenković.

Do sada je obavljeno ukupno, uključujući prvu dozu i revakcinaciju, oko 20.000 vakcinacija u Vranju, a gradonačelnik poziva građane da se prijave na portalu e-uprava ili da se obrate volonterima na vakcinalnim punktovima.

Antivakser “kriv” i za Variolu veru u SFRJ; Bez ijednog slučaja vakcinisano celo Vranje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci