fbpx
6.1 C
Vranje
četvrtak, 23.03.2023

Milenijum Tim: Uložili smo 22,9 miliona evra u kompleks Vranjske banje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Kompanija „Millenium Resorts“, ćerka firma „Milenijum tim“, uložila je od 2019. do danas 22,9 miliona evra u kompleks Vranjske banje, poručili su iz ove kompanije redakciji Insajdera, nakon emitovanja priloga 8. marta, u kojem se navodi da je, prema podacima Ministarstva privrede, kompanija do sada investirala 6 od najavljenih 65 miliona evra.

Istakli su da se radovi odvijaju prema planiranoj dinamici, kao i da će ukupna investicija u Vranjsku banju preći 90 miliona evra.

Kako navodi Insajder, Milenijum tim je sa Ministarstvom privrede potpisao Ugovor o podsticajima, kojima se predviđa da, na ime ulaganja od 65,6 miliona evra u Vranjsku banju, Kompanija dobije bespovratna sredstva iz budžeta u iznosu od 10 miliona evra.

Isplata subvencija uslovljena je prethodnim ulaganjima, a podaci koje je objavilo Minsitarstvo pokazuju da je ova kompanija do sada dostavila dokaze o ulaganjima od šest miliona evra i, zauzvrat, dobila subvencije u iznosu od pola miliona evra.

„To je višestruko manje nego što je predviđao Ugovor koji je sa „Milenijum timom“ potpisan 2021. Ugovor je za dve godine dva puta menjan, pa je aneksima, umesto prvobitno ugovorenih ulaganja u iznosu od 34,6 miliona evra, do kraja prošle godine taj iznos smanjen na 14,3 miliona evra“ – navodi Insajder.

Dalje novinari Insajdera dodaju da, iako je ugovoreno da prošle godine Milenijum tim uloži osam miliona evra u banjski kompleks i povuče novčane podsticaje u iznosu od 650.000 evra, do toga nije došlo. Iz ministarstva privrede su odgovorili Insajderu da ova kompanija nije podnela zahtev za isplatu subvencija.

Na pitanje zbog čega to nije učinjeno i da li je Milenijum Rizorts izvršila ugovorena ulaganja, iz Milenijum tima su odgovorili naknadno, navodeći da, iako su u Ministarstvu privrede evidentirana ulaganja od šest miliona evra, ona zapravo iznose 22,9 miliona evra, piše Insajder.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci