fbpx
11.1 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Za četvrtak najavili 18 stepeni, za vikend debeli minus

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović rekao je da će ovu sedmicu obeležiti nagle temperaturne promene, javlja Radio-televizija Srbije. On je rekao da će ova nedelja biti toplija u odnosu na prethodnu, a najtoplije će biti u sredu i četvrtak, kada se maksimalna temperatura u većini mesta očekuje između 11 i 16 stepeni.

Za četvrtak je najavljeno i do 18 stepeni, ali već u petak i za dane vikenda očekuju se niže temperature, kao i kiša koja će preći u susnežicu i sneg.

„No, ono što će takođe biti karakteristika ove sedmice jeste dinamična atmosfera koja će doneti brze promene. Već danas, posle relativno toplog vremena u odnosu na godišnje doba, imaćemo zahlađenje. Kiša bi u toku noći prešla u susnežicu i sneg najpre u Vojvodini, a zatim i u drugim mestima. Utorak bi bio nešto hladniji, a onda od srede, četvrtka toplije, pa ponovo hladnije“ – objašnjava Mihajlović, prenosi FoNet.

Prema dostupnim podacima sa aplikacija za vremensku prognozu, u Vranju će maksimalna dnevna temperatura tokom ove sedmice biti zabeležena u četvrtak, do 12 stepeni, dok će već za vikend najniže temperature u Vranju biti između -10 i -6 stepeni.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci