fbpx
0.2 C
Vranje
ponedeljak, 04.12.2023

Međunarodna naučna konferencija na Pedagoškom fakultetu u Vranju u petak i subotu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Međunarodna naučna konferencija „Nastava, učenje i obrazovanje nastavnika“ biće održana na Pedagoškom fakultetu u Vranju, 17. i 18. novembra. Tema konferencije je „Kvalitet nastave i učenja – realnost i mogućnosti“, a otvaranje skupa planirano je za 17. novembar u 10 časova, saopštili su sa Pedagoškog fakulteta.

Kako je najavljeno, među 102 učesnika biće i gostiju iz Slovenije, Hrvatske, Grčke, Nigerije, Turske, Bugarske, Italije, Mađarske i Republike Srpske.

Teme o kojima će se diskutovati na konferenciji su: Obezbeđivanje i unapređivanje kvaliteta nastave i učenja, Liderstvo u funkciji kvaliteta nastave i učenja, Kvalitet nastave i učenja i dizajn kurikuluma, Nastava za učenje, Kvalitet nastave i učenja – učenici u srcu obrazovanja, Kvalitet nastave i učenja u promenljivom društvenom kontekstu, Dobar nastavnik i proces učenja, i Savremene tehnologije u funkciji unapređenja kvaliteta nastave i učenja.

U planu je učešće trojice plenarnih predavača. Dr Semih Aktekin sa Nevšehir Hačı Bektaš Veli Universitet u Turskoj govoriće o temi „Evaluacija ‘Opštih kompetencija za nastavničke profesije’ u Turskoj: Profesionalna i lična refleksija“.

Dr Dimitris Zahos sa Pedagoškog fakulteta, Aristotelov univerzitet u Solunu, u Grčkoj održaće predavanje na temu „Zašto nam je danas potrebno interkulturno obrazovanje za socijalnu pravdu?“.

Dr Branislav Ranđelović sa Učiteljskog fakulteta u Leposaviću, Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, govoriće o temi „Putevi ka boljem kvalitetu obrazovanja“.

Organizator Međunarodne naučne konferencije je Pedagoški fakultet u Vranju, a suorganizatori Pedagoški fakultet, Nevšehir Hačı Bektaš Veli Universitet iz Turske, Pedagoški fakultet, Aristotelov Univerzitet iz Soluna u Grčkoj, i Pedagoški fakultet, Univerzitet u Primorskoj iz Slovenije.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci