fbpx
4.8 C
Vranje
sreda, 06.12.2023

Manifestacija „Miholjski susreti leta“ u subotu u Pavlovcu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Manifestacija „Miholjski susreti leta“ biće održana u dvorištu osnovne škole u selu Pavlovac kod Vranja, u subotu, 14. oktobra, u period od 11 do 17 časova, saopštio je Kulturno-obrazovni centar Vranje.

Bogat kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni program obeležiće ovogodišnju manifestaciju. Učestvuju sve starosne kategorije seoskog stanovništva – deca predškolskog i školskog uzrasta, kao i odrasli članovi mesnih zajednica.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije, u kulturno-umetničkom delu programa nastupiće učenici osnovnih škola koji će se predstaviti dramskim prikazom „Mladi čuvari običaja pradedova“ i nastupom folklornih grupa. Nakon toga, deca će učestvovati na kreativnoj likovnoj radionici i na radionici grnčarstva.

U sportsko-rekreativnom delu programa održaće se nadmetanje u različitim disciplinama kroz „Igre bez granica“, a takmičari će biti podeljeni u tri kategorije učesnika.

Poseban deo programa obuhvata prezentacija tradicionalnih jela i pripremanje gulaša koji će, takođe, biti takmičarskog karaktera, a predstaviće se poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima i proizvođači domaće radinosti.

Na kraju programa biće proglašenje najuspešnijih učesnika. Dodelom diploma, pehara i zahvalnica svim učesnicima manifestacija će, zvanično, biti završena.

Treće po redu „Miholjske susrete leta“ organizuje Grad Vranje i Kulturno-obrazovni centar Vranje, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci