fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Lekari će moći da odobre bolovanje do 30 dana bez izlaska na komisiju

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je razgovarao sa ministarkom zdravlja, Danicom Grujičić, i ocenio da je „bila u pravu za sve što je rekla“, dodavši da je „uvažen deo kritika javnosti“, pa će „lekari moći da odobravaju bolovanja do 30 dana bez izlaska na komisiju“.

Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je utvrđeno da se „57. i 58. dana naglo oporavi 91 odsto onih koji uzmu bolovanje“.

Prema njegovim rečima, „mediji su namerno prećutali da je Grujičić rekla da bolovanje od 15 dana bez komisije neće važiti za onkološke pacijente, osobe sa invaliditetom, trudnice i pacijente koji su operisani“.

Govoreći o bolovanjima koja ljudi uzimaju da bi se bavili poljoprivredom, poput branja malina, Vučić je ukazao i na „problem lažnog prijavljivanja poseda i uzimanja subvencija od države“, jer su „satelitski snimci utvrdili da se radi o pola miliona hektara koji su prijavljeni kao poljoprivredno zemljište, iako su to šume ili parcele gde ništa nije zasađeno“.

„Državu takvi opljačkaju za 80 miliona evra godišnje, a do sada smo pronašli više od 20.000 lica koja su lagala da imaju njive“, precizirao je Vučić, najavljujući da će se „akcija otkrivanja takvih nastaviti“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci