fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Lamija Begagić večeras u dvorištu Kuće Bore Stankovića

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – U organizaciji Javne biblioteke Bora Stanković u Vranju danas i sutra biće održane dve književne večeri, Lamije Begagić i Marka Tomaša. Počinju u 19 sati u Muzej kući Bore Stankovića, a programi će biti održani uz primenu svih epidemioloških mera.

Vranjancima će se danas predstaviti Lamija Begagić, autorka tri zbirke kratkih priča: Godišnjica mature, Jednosmjerno, Bolji mi i romana U zoni, a u koautorstvu sa Marinom Veličković i priručnika Furam feminizam namenjenog učenicima osnovnih škola. Za svoj književni rad dobila je nekoliko priznanja i nagrada, među kojima i Fondacije Farah Tahirbegović.

U subotu od 19 časova počinje književno veče Marka Tomaša, pesnika i kolumniste. Objavio je devet samostalnih, tri grupne zbirke poezije i roman Nemoj me buditi (2019). Pesme i tekstovi Marka Tomaša prevođeni su na italijanski, poljski, nemački, slovenački, albanski jezik.

Moderator večeri je Ružica Marjanović, profesorka književnosti u gimnaziji u Užicu, suosnivačica renomiranog književnog festivala Na pola puta koji se već 16 godina svakog aprila održava u ovom gradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci