fbpx
21.6 C
Vranje
nedelja, 01.10.2023

„Kuća nam gori, mora se gasiti požar“: U Vranju formiran Tim Ekološkog ustanka

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U Vranju je formiran Tim ekološkog ustanka, na čijem će čelu biti profesor geografije i dugogodišnji ekološki aktivista, Dragan Antić. Cilj Tima ekološkog ustanka je „nastavak borbe za očuvanje voda, vazduha i zemljišta, i vraćanje dostojanstvenog života koji nam svakodnevno uzurpira i otima ova vlast“.

Kako se navodi u saopštenju ovog tima, u Vranju je „razorena infrastruktura, ulice i trotoari“, ali i prisutna „nemogućnost adekvatnog lečenja u državnim zdravstvenim institucijama“.

„Deponije su svugde, razorena dečja igrališta, zagađen vazduh i jedna opšta nebriga za građane. Zbog svega toga, vreme je da stvar uzmemo u svoje ruke, aktivno se uključimo u rešavanje gorućih problema i da sklanjamo ove koji se vrte u vlasti 30 godina. Nama, građanima, sve je gore, a njima sve bolje“, saopštio je Tim Ekološkog ustanka.

Ovaj tim poziva „građane i građanke da nam se pridruže u ovoj borbi, da nam se obrate za probleme koji ih muče, pa da solidarno i udruzenim snagama probamo da ih resimo.

„Spremni smo na saradnju i zajednički rad sa građanima, ali i sa opozicionim partijama u Vranju – da mapiramo i definišemo probleme i rešavamo ih. Nama kuća gori i moramo svi zajedno taj požar gasiti. Naš budući rad možete pratiti na Fejsbuk stranici ‘Ekološki ustanak Vranje’, a direktno nam se možete obratiti, ukazati na probleme i predložiti ideje na imejl: vranje@ekoloskiustanak.org.rs“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci