fbpx
13 C
Vranje
nedelja, 01.10.2023

Kostić: Prihodi grada u prošloj godini 3,6 milijarde

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Na 140. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja, između ostalih tačaka sa dnevnog reda, usvojen je Nacrt Odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2022. godinu.

Nacrt je obrazložen od strane Bojana Kostića, člana Gradskog veća za budžet i finansije.

„Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu grada Vranja sa prenetim sredstvima iz prethodne godine iznose 3.605.190.000,00 dok su ukupni tekući rashodi 3.432.613.000,00 dinara. Od toga 113 miliona dinara su sredstva namenskog karaktera, koja će biti usmerena za realizaciju određenih kapitalnih projekata, izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, rekonstrukciju bolnice u okviru Zdravstvenog centra, Baba Zlatine ulice, dok se preostala sredstva u iznosu od 58 miliona dinara, kao višak prihoda prenose u 2023. godinu. Ukupno ostvarenje prihoda je na 95 odsto u odnosu na planiranje sredstva, a ostvarenje rashoda je na 90 odsto“ rekao je Kostić, prenosi zvanični sajt grada Vranja.

Na sednici je usvojen je Predlog odluke o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u 2023. godini. Po ovoj odluci, đaci generacija osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja biće nagrađeni biciklom i zaštitnom kacigom.

Pored nagrađivanja učenika, članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza i limo servisa na teritoriji grada Vranja i Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci