fbpx
6.1 C
Vranje
četvrtak, 23.03.2023

Konkurs za pilote Vojske Srbije, evo koji su uslovi

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane pozvalo je danas sve mladiće i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota, navodi se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2023. godine, kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.

Više informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027, navelo je u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci